Sunday, October 31, 2010

Hati aku tak reti macam ni.

Dari semalam, aku perasan ada satu note di facebook yang tajuk nya


*mengeluh panjang*

Mulanya malas nak kisah.
Malas nak baca.

*jari gatal meng-klik*

Dalam hati bingung,orang tulis pasal couple haram lagi kah?
Benda hukum yang aku sendiri tak pasti.
Yang ramai orang tahu,
yang orang kecam,
yang sikit sangat terima.
yang uztad cakap "bertenek".
Hilarius sungguh.

Rupanya tentang seorang isteri,
membenarkan isteri kedua.

Aku yang baca ni hati luluh,sakit,pedih.
yang rasa macam mana?
aku tak suka poligami.
aku tak boleh terima hakikat lelaki mampu memnyayangi 2 perempuan pada satu masa.
Kuat cemburu aku tahap dewa.
Nak dapat yang satu tu pun susah,
nak kongsi sama sama?

Lelaki,
suka,aku tahu.
Sengaja atau tak sengaja.

Nawaitu,
jangan komen pada aku,tolong?

Perempuan,
setengah redha.
yang lain macam aku lah.

It's something good that I didn't feel good about.

Kalau kau fahamlah apa aku songeh kan.
Sila jangan biar aku.
Betul ke payung emas itu?
Yang adam selalu canangkan.

Aku lima puluh peratus.
Hati aku tak reti macam ni.
Betul,

Thursday, October 28, 2010

GILA!

Sensei just texted me confirming yang aku tak pergi kelas for first listening test 1.

and i was like;

GILA!

i never miss kelas jepun though kelas tu sucks sebab #$#!^$&.

shoot lah weh~~~
*please la jumpa balik,that dayyyummm paper!*

Ouh,masih terngiang ngiang kat telinga aku ni,
para komander pernah cakap;

"budak PERKAD confirm dapat A punya, Kesatria~"

Korang ada bau tahi,tak?

GILA.

p.s. betul ke doa orang yang teraniaya mudah makbul?

Terima kasih untuk semalam.


Terima kasih sebab tunjuk muka kau,
comel,
aku suka.

Terima kasih sebab cakap kuat kuat,
sedap,
aku suka.

Terima kasih sebab stay situ,
aku suka,
sangat suka.

Terima kasih Tuhan,
sebab semalam.

Terima kasih untuk kebetulan.
Aku kenal dia sekarang,
*tersentuh*

Terima kasih sebab sedarkan aku,
tentang harta tak kuat mana,
tentang hati fragile gila,
tentang perasaan mungkin ada.
tentang kemungkinan.

Terima kasih bank rakyat,
untuk peluang,
mak aku suka,
aku suka.


p.s. Tuhan,tolong biar jadi dia.tolong?

Come,eat some heart.

atau dalam bahasa Melayu nya; 

KAU MAKAN HATI TAK?

Tuesday, October 26, 2010

Syndrome nak kahwin~

ini tak tipu,okay.


salah video ni lah!
7tahun lagi,

S A B A R ,

 Fynn!

Sunday, October 24, 2010

Who care if you disagree?



So,let me thank you for your time,
and trying not to waste anymore of mine.
Get out of here FAST.
I hate to break it for you babyyy,
but i'm not drowning.
and,there's no one here to save.

Kau bukan raja,aku bukan kuli.
Bukan susah nak faham,kan?

Friday, October 22, 2010

Head shot,please.

Banyak benda nak tulis.
Aku tahu,i broke my promise.
Can't help it,blogging is part of me!
I did deactivate my FB account though.
Salute lah,bukan semua orang boleh doh!


Asyik bad mood lately.
Mudah sangat marah.
Asyik cari pasal.
Fragile sangat hati.
For that i curse myself~
*puas*

Ada sebab mungkin?

Hati?
Hati?
HATI!


tak,bukan jatuh cinta.
hati aku tak pasti lagi.
suka,memang.
seratus persen.
warna ungu dah jadi ketagihan.
heroin tak boleh lawan.
kucing itu guardian angel kami.
aku suka bintang,
dia itu bintang.
kali ni,bulan boleh pergi mampus.
aku suka cryptic,
dia cryptic yang complicated.

HUSH

susah kan,nak faham?
sebab tu aku tak pernah nak orang faham.
sebab bila susah,orang lari.
in the end,tak ada yang faham.
ada sebab kenapa.

Thursday, October 21, 2010

Ye,aku gatal.

Out of semua benda kat dunia ni,



why ayam?
why?
why!





I'm allergic to AYAM.
NICE.
buhbye KFC,
buhbye RADIX FRIED CHICKEN
buhbye CHICKEN CHOP.

Tuesday, October 19, 2010

Pengumuman! Pengumuman!

Anda suka STALK orang?
Tapi,tak tahu cara yang betul?
Selalu gagal dalam cubaan berani mati?

Learn HOW TO di 


at 9 PM

dan banyak lagi entri menarik yang boleh di baca weh!
^_____^

p.s. OMAIGOWD! Fynn kena kelopak garam attack!shoot!shoot!yes,i am now covered in kelopak and GARAM.pffttt

Saturday, October 16, 2010

Tell them

Tell them aku tak berani mana,
tell them jangan tiru aku,
tell them this

They think aku berani gila
they wanna be me.

Aku berani cakap,
aku berani beritahu,
aku berani confess,
aku tak pendam,
aku boleh baca,
aku boleh agak.

Tapi,

Aku takut nak rasa,
aku takut yang sebenar,
aku takut realiti,
aku risau apa yang aku boleh baca,
aku seram apa yang aku boleh agak.

Tell them realiti bukan macam ni,
Tell them aku penakut.

Friday, October 15, 2010

Macam haram :\

Macam haram

kenapa aku perlu tunggu emel kau setiap hari?
kenapa aku perlu stalk page fb kau setiap hari?
kenapa setiap gerak kau aku nak perhati?

kenapa kau?

kenapa aku?

kenapa aku perlu risau tentang kau?
kenapa aku asyik fikir pasal kau?
kenapa aku cuba faham alasan kau?

kenapa aku?

kenapa kau?

kenapa kau perlu balas emel aku
dan biar aku ternanti nanti?
kenapa perlu kau berlari bila aku kejar ke sini?
kenapa kau nak cipta misteri?

aku dan kau,kenapa?

jangan buat perangai macam haram,
dua-dua,macam haram.
kau sama macam aku.


Kenapa lately aku asyik dengan sajak?bodoh

Apa ada pada rasa?

Kau perlu tahu aku benci perkataan cinta
kau perlu tahu aku lagi tak suka rasa cinta
lagi aku benci kalau fikir pasal cinta

bukan sebab aku kecewa
tak ada kena mengena dengan rasa
tak sangkut lansung dengan hati

tapi realiti,sayang
cinta itu tipu
dusta,drama,lara
mungkin juga dadah.

apa aku tahu,
benci dan cinta
lahir dari tempat yang sama.

apa masalah aku sebenarnya?pffttt

Tuesday, October 12, 2010

20 Cara Menjadikan Rumate Anda Gila

 1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat

Sunday, October 10, 2010

100 orang tulis untuk kau baca!

Aku nak tanya soalan cliche ;

Pernah dengar tak pasal 



tak?where have you been man....

100 penulis ini kalau korang nak tahu,is a blog compiling 100 orang blogger yang cantik-cantik dan handsome-handsome belaka!


Ye,aku tipu.


Di blog seratus penulis tu,ada lebih kurang seratus manusia yang bergelar blogger yang akan meng-hapdate blog itu untuk korang,readers untuk baca hari-hari!so,

  1. Korang tak de lah nak rasa bosan tunggu orang update blog,kan?
  2. Ada 100 orang yang menulis,so kau follow blog tu je,blog lain tak yah bace pon tak apa!haha
  3. Macam macam ada!Informative,kelakau nak pecah perut,ngeri dan tutorial!
  4. Alah,kau tak rasa cool ke, 100 penulis weh?cool wehhh....
  5. Aku dengar dengar si HentakBelipat baru join jadik writer, betul ke tanak follow kami?
  6. Kami?
  7. Ye,of course tak rugi sebab aku juga contribute di 100 penulis!*cewahhh

Serious ni,tak rugi korang follow taw!
Aku taw,mostly sangat suka stalk blog orang kan?kan!
kat 100 penulis, korang bukan saje boleh stalk hari hari plus,ramai editors yang stay oversea oh!
Tak dapat pergi,dapat tengok gambar pun jadilah,kan?
Cepat follow, baru trendy babe ^^

Pussy boot suruh korang follow @_@

p.s. :  Sila sebarkan macam virus!

Friday, October 8, 2010

Tak cantik,tak apa.

Profile picture FB

Dulu masa kecik,
masa lahir,
orang cakap,kau kena jadi baik,
baru orang sayang,
baru orang peduli.

Bila aku dah besar,
orang cakap kau kena cantik,
baru orang sayang,
baru orang peduli.

Aku hairan,aku pelik,aku bingung.kenapa?I don't really give a damn lah.aku tak pernah kisah.Apa orang nak kata,apa orang nak komplain. Suka hati,bukan masalah aku,kan?I never bother,so why would others?Dunia sekarang kalau tak lawa,tak ayu segala, tak jadi lah~ 

Truth be told,now sebab aku selalu edit gambar sampai jadi macam profile picture kat FB aku,ramai yang tertipu.Yang tak pernah tegur aku,mula tegur aku.Yang tak pernah kenal mula nak menggatal.Yang kenal semua mula dengki,waswas,tak puas hati,perli dan kutuk.

Terima kasih lah.

Tapi,bukan salah aku untuk jadi photogenic.
Mungkin aku nampak lawa nak mati dalam gambar tapi hodoh nak mati dalam real life,tapi

bukan salah aku semua tu.

Aku tak kisah rupa aku macam tongkang pecah sekali pun,
gigi aku bertaring macam vampire ke,
kulit aku penuh dengan pimples,gelap and kusam,
Aku tak kisah,
Gemuk macam mana pun aku,
Mulut kasar,sarkastik, ganas,

Ketentuan tuhan.
bukan hal aku,kau atau mereka.

Gambar sebenar.
It's not like i'm frustrating about anything.So,tak payah sesiapa nak terasa.To certain people,tahniah kau berjaya buat aku menangis sedih.Tapi at least,depan kau aku kuat!Walau macam mana pun aku pada mata orang, aku redha happy enough. Sebab aku tak nampak diri aku except di cermin.Tak cantik,tak apa.

:)


p.s. kesan PMS mungkin -___-'

Tuesday, October 5, 2010

Aku cakap pun tak guna.


Nampak beza tak?

Aku masih tunggu hikmah itu,
Lama, lama dari dulu,
aku tahu,
ini bukan hati aku yang pilih,
organisasi sial yang konon nak tolong kita.
HAHAHAHA
terimakaseh,banyak kau bantu aku!

sudah satu bab aku bertopeng
sudah berjanggut aku tunggu,
hari hari susah,payah
buat buat kuat
senyum ketat ketat
kenapa sini,sial?kenapa!

apa kau fikir senang bila aku ketawa?
apa kau suka bila aku duka?
orang tak tahu,
orang cakap,
orang marah,
orang caci,orang maki,
aku yang rasa,aku yang sengsara,aku yang tahan,aku yang selalu dengan dia
bukan orang tapi aku,aku!

Jaga hati sana sini,
jaga muka kasi cantik,
jaga senyum bukan gembira.
jaga kawan,jaga musuh,jaga babi,jaga sial.
kerja aku.
apa aku rasa bullshit
yang penting orang.
orang,bukan aku.

dia lawa,dia lembut,dia manis,dia famous,
dia baik.
aku tak,
aku jahat.
mulut aku lantang,
gigi aku keras,
lidah aku laser,
aku lah setan.
kau pakai baju kurung,
kau guna aku,
kau hipokrit,
kau malaikat mereka.

dalam dunia kau kena pandai
sebab kawan aku cakap
dunia itu teater,
tempat seniman.
lakonan yang palsu itu buruk,
yang menjadi itu indah.

4 tahun,
aku tunggu lagi,
nak buat apa?
sebab kalau aku cakap pun tak guna.