Tuesday, September 21, 2010

I'm like cookies.

not because i'm too cute to be true.HAHA
Final exams in within a month,so hey,

BUH-BYEE!

Tuesday, September 14, 2010

Raya saya kucar kacir.

TIPS: snap picca dlm kereta while lampu still on ; make u shine like me!HAHA

I'll dash this up,
read at will.

My raya?
Few days in Negeri Sembilan,
Exactly GEMAS.
was it me or mostly are complaining about how dull this eid was?
Not as meriah like when i was five or six.
No pelita,mercun or bunga api,no more.
Mum finally treating me like an adult.
Mak Long,Pak Long and few others keep on burdening me (positively) with matters like boyfriend(not again~),lawyer,magistrate,

lawyer kena banyak cakap

haihhh

atok and wan are very sweet.
i wish i could be like them someday.
Some couples in my big family are having problemo.
Which is non of my concern.
screw that.
Those pergolakan affecting unity,i shall say.
5 days,that's it.


Heading to Perlis,
i was kinda hoping to spend the rest of raya with besties,visiting Mr Mahzan,
not that i don't know something will come out,
blewing my plan.

Off to Kedah.
My Tok(sebelah ayah) was in hospital,
for something serious which i have not been informed clearly.
was ask cynically to take care of her for a day.
the day after : condemned-stereotyped- hated 

i wish i care though~

Seriously people;

Ambil kos law tak semestinya means you are sombong and snob!

Petang tadi,was in hospital.
Planning to stay to help out.
was chase away abruptly,
not literally!
Ayah buat hal.
Mak Long and cousins pissed?
and here i am.
Ayah finally decided to go home at 1am.
leaving me behind for morning turn.
right~
No place to sleep,no one care.
Ouh Lord,i just want to go home ASAP.


Ouh,
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
MAAF ZAHIR BATIN.

Tuesday, September 7, 2010

Kalau tak menggelabah tak sah!

Nah ambik kau sepam!Ingat tak iklan ni?Please lah,jangan buat malu aku,ingatkan?Aku baru tahu kot pasal benda ni 2 hari lepas.Apakan daya, orang semua dah balik menongeng depan TV aku still kat kolej lagi. Nasib baik ada sorang minah ajaib ni post video ni kat Facebook and aku pun tak lah jadi kuno lagi. First impression aku tengok video ni is :

"Ohmai...Santa!Santa!besok nak beli setoking"

Pffttt.ok,aku tipu.Sebenarnya tak sempat aku nak emo ke apa ke,aku login Facebook tengok-tengok dah siap ada group lagi.Cayalah orang Malaysia! Sumpah prihatin tahap apa!Bertanggungjawab pulak tu. Rakyat negara lain ada ke buat group Facebook segala bagai?Tak,okay?Tiba-tiba ter-deja vu pulak :


Mai mai! Pakat join group tu!Meh sini aku kasi tengok sikit hasil kajian superb rakyat kita!Aku kagum gila bila tengok bhai~
gamba ni ada caption dia :
nak raya dah ni.. aku bagi korang skit 7 ketul kuih bahulu...
special lagi letak dalam bunga lotus...
jgn lupa Bismillah... ;)

See? Kalau korang tak bangga lagi dengan Malaysia lepas ni,entahlah~Teruk betul TV3 ni kan? belajar tingi-tinggi boleh buat iklan sonsang yang sangat mudah difahami macam ni kan?Tak faham lagi?Nah aku kasi 2 link untuk korang baca,baca tau!Rugi kalau tak baca!Harus baca!PERLU!


Kajian terhebat : Go!!!


Okay,dua dua side aku dah letak.Korang punya akal korang fikir sendiri lah ye. Oh,aku tak cakap aku sebelah pihak yang mana,kan?Faham-faham sendiri lah ye.Masing-masing dah besar panjang.Jangan korang nak emosi di page facebook tersebut sudahlah.Guna bahasa kasar,kritik macam orang gasar mengikut perasaan,ikut kepala sendiri je padahal ilmu ciput, eksen alim gila bab agama padahal profile picture 18SX and memalukan diri sendiri ye?

Eh,ke dah buat?Opppssss...

p.s. adakah lepas ni rakyat malaysia akan langgan astro semuanya?Phewwwittt!AXN best wey!

Monday, September 6, 2010

Ada orang nak masuk meminang?

"Awak,saya ada benda nak cakap dengan awak ni"

"Apa?"

"Em,saya...saya..."

"Saya..?"

"Saya nak.."

"Nak apa,bongek!"

"Sayanakhantarrombonganmeminangkerumahawak, besok!"

*gulp*



So how?How!!!
Sesungguhnya aku masih suci!awwww...tidak!pffftttt....
Okay,ternyata semua itu khayalan semata-mata.haha!tipah tertipu?
Kisah sebenarnya is : Semalam semalam aku ada mimpi.Susah nak cakap mimpi tu seram atau kelakar,tapi yang pasti dalam mimpi tu ada binatang yang paling aku geli geleman. Sang Ular!


Ini reaksi kekanak di MukaBuku bila aku buat status macam best ni~
Lansung tak membantu =_=''
Oh yeah,nak tahu detail mimpi itukah?



Kan aku dah cakap~
Sila tengok apa yang aku bulatkan : 
Mr Lil Wayne


Aku tak tahu kenapa dalam ramai-ramai mahluk seksis mahlok ini jugak yang nak muncul. Adam Levine yang ***** tu boleh tahan jugak.
Bradley Cooper ke~~~
Okay,dah Fynn!
Ternyata luahan isi perut aku kepada seseorang ini mendapat perhatian ramai. Mari kita terjah!







See?so boleh buat konklusi asal kalau mimpi ular,orang akan automatik aim kau nak kena pinang. Aku pun ingat macam tu.Kahkahkah~
Oleh sebab aku terlalu excited, so aku pun buat research (terbaek Fynn!terbaek!)
Rupanya banyak jenis mimpi berkaitan dengan ular ni.

Nak tahu lebih lanjut pasal mimpi korang?


So,kalau nak ikut ramalan tu kan,mimpi aku maksudnya ::

  •  bermimpi melihat ular kecil tiba-tiba menjadi ular besar (ular naga) artinya bahwa anda akan mendapat pertolongan dari orang yang berkedudukan [suka!suka!]
Meaning :Maybe tak lama lagi duit nak masuk bank or duit raya tahun ni gempak!YAY!
  • bermimpi melihat ular berlari mendekati artinya anda sedang dicintai atau dirindukan orang lain secara diam-diam [superduper suka!]
Meaning : Yang ini beta tak berapa gemar.Sebab,siapa gerangannya tak boleh dikenal pasti.But,harap-harap sangatlah dia Mr Curly saya!weeeeeeeeee
  • bermimpi melihat ular dalam jumlah banyak dan bermacam-macam artinya anda akan mendapatkan kebahagiaan [aminnnn]
  • bermimpi melihat ular tetapi anda merasa takut karena binatang itu memandangnya artinya anda akan dicekam ketakutan [grrrrr!]
  • bermimpi melihat Lil Wayne memegang ekor ular lalu menyelamatkan dirinya dan meninggalkan anda artinya aku sedang auta korang sekarang.woohooo!

Seee?Lets just hope jangan betul ada rombongan meminang sampai depan pintu rumah aku sudah, balik cuti raya ni.Memang pengsan lah aku~ Bukan tak nak,bukan tak hingin, tapi kasi aku lepas LLB(degree) dulu boleh?And,of course lah exception kalau anak Sultan Brunei and etcetera kan~Tapi kalau part orang suka tu,kalian semua marilah kita berdoa di bulan yang mulia ini supaya orang itu ialah lelaki idaman hati i,awww!


Sekian,terima kaseh.Dah,gua nak masak bihun pama~~~(tengok,masak pun tak lepas lagi!)


p.s. if this post you smile,click 'LIKE'

Friday, September 3, 2010

I said 21.


Once upon a time, there was a princess who swear to herself that the next time she will fall in love like somebody, it will going to be when she turns approximately 21.
or after.

but then, heart's matter is hard to control neither does to resist. The princess are willing to go to deep in the dark forest just in the hope that she might meet him. And she was sometimes lucky because everytime she wishes upon the sight of him.The prince appear.The love liking is so true that everyone in her kingdom could tell.

As cliche as a fairytale could be,here comes the witch to ruin her fantasy.So she startled. There is no true love neither does strong feelings. The princess only feels like fighting back,feeling of winning, proving the myth out of fairytale was not true.

So should she?
Should the princess stand for her liking?
for the curly prince?
You tell me~